Aandacht voor het milieu door tweedehands te kopen

recycle

Er zijn mensen die computers of computeronderdelen altijd nieuw kopen. Aan de ene kant wel begrijpelijk, want zo weet je tenminste dat het werkt. En bovendien heb je dan vaak nog garantie. Mocht iets toch niet werken, dan kun je ermee terug. Toch is het een stuk beter om tweedehands te kopen. Waarom? Omdat jij producten op deze manier een tweede leven geeft. Het hoeft nog niet weggegooid te worden, waardoor er weer minder afval komt. Wanneer iedereen tweedehands zou kopen, moet er minder verbrand worden en dat is beter voor het milieu. Dus probeer ook jouw computers of computeronderdelen eerst tweedehands te kopen voor jij overgaat tot aankoop van nieuwe producten.

Zit er een risico aan tweedehands computeronderdelen?

Bepaalde producten kun jij zonder problemen van iemand overnemen. Dit is zeker het geval wanneer jij het betreffende product met eigen ogen kunt zien. Bij computers en computeronderdelen is dit natuurlijk een stuk lastiger. Je kunt immers niet in het apparaat zelf kijken en aan de buitenkant van een onderdeel zie je meestal ook niet wat de staat is. Er zit dus wel een klein risico aan het tweedehands kopen van deze producten. Doe daarom altijd navraag naar de staat. Heeft het onderdeel in een computer gezeten die twintig jaar intensief gebruikt is? Dan is het waarschijnlijk niet meer de moeite om het onderdeel te kopen, aangezien deze zijn beste tijd wel gehad heeft. Komt het onderdeel uit een apparaat van een paar jaar oud? Dan functioneert hij ongetwijfeld nog prima en kun je het rustig tweedehands kopen.

Desktop parts

Tweedehands onderdelen online kopen

Het internet barst van websites die tweedehands spullen aanbieden. Ook computeronderdelen komen hier geregeld voorbij. Jij hoeft dus maar weinig moeite te doen om een tweedehands product te kopen. Het grote voordeel is daarnaast dat de prijs niet vast staat en dat is bij nieuwe computeronderdelen wel het geval. Zo krijg jij bij een winkel niet snel korting op elektronica. Op een website met tweedehands producten wordt wel geregeld korting gegeven. Dat mag ook wel, want het product is immers al eens eerder gebruikt. Lukt het jou niet om het benodigde onderdeel tweedehands aan te schaffen. Dan ontkom je er niet aan om een nieuw onderdeel te kopen. Dat kan natuurlijk, maar ga niet direct tot aankoop over. Zoek altijd naar kortingscodes, want deze maken de aankoop van een nieuw computeronderdeel toch alweer een stuk goedkoper!